Servera med. Koka pastan tillsammans med squashen. Stek kyckling tillsammans med salviablad i lite av oljan, och häll över på en tallrik medan du gör tomatsåsen
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl rom
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Det här är en riktig vuxentårta, både smakmässigt men också i bemärkelsen att det är mörk rom i som inte har kokat
5 cl mörk rom 0,5 cl honungssirap ( 2 delar honung + 1 del vatten ) 2 - 3 droppar angostura bitters Gör så här. Rör drinken med mycket is tills den blivit kall och utvattnad 20-30 sek. - Läs hela inlägget här 5 cl mörk rom
Här kommer ett gott recept medmandelpotatis. Här har det varit lite bloggtorka nu ett tag, får skylla på årstiden det har varit lite torrt med inspiration till matlagning
Lägg till sist i löjrommen och rör om försiktigt. Mixa dillen och vitlöken med oljorna. eller annan rom. Dela potatisarna i bitar och lägg ner dem i kastrullen med såsen och låt det puttra ihop en stund
Vänd ner potatisen och låt det hela bryna och karamellisera tills potatisen är varm och vackert brun (späd eventuellt med lite vatten och det blir för torrt)
Täck med en duk och låt jäsa till dubbel storlek på ett varmt ställe. Lite smör att smörja formen med. Rund form 22 cm i diameter med hål, typ sockerkaksform. Blötlägg russinen i rom eller rom-essensen i 30 minuter. 2 msk rom eller. 2 msk vatten medrom-essens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.