Bryn ock krydda älgskaven och gör detsamma med champinjonerna. Red av med maizena. Tillsätt ca 6 dl vatten med grädden,sojan,maggin och fonden. 700 g älgskav
Tråkväder ute, regn och rusk men temperaturen är hög här i norr, med tanke på att det är november. Bryn skav, lök och vitlök tillsammans i smör blandat med olivolja, salta och peppra
G. r. ä. d. s. t. u. v. a. l. g. k. I. n. e. i. f. ö. y. p. o. 5. 0. 2. m. b. (. ). 6. c. h. 1. j. å. F. H. T. ,. -. J. S. M. é. P. /. 3. 4. K. a G. d l
Älgsklav Stek upp älgskavmed lök och champinjoner, salt och peppar. Älgskav, renskav, ja vad det nu finns kommer jag att göra mer gånger av Hur gått som helst
Lägg i ett tinat älgskavs block i stekpannan, skrapa med en gaffel så att det blir tunna bitar. Blanda i crème fraichen och smaksätt med svartvinbärssaft koncentrat, salt och peppar
Lägg ungefär hälften av potatisen i botten på en smörjd ugnsform, salta och peppra potatisen, bre sedan ut älgskaven och såsen över potatisen och avsluta genom att täcka köttet med de sista potatisarna
Skillnaden är väl bara att den älgen man får på tallrikarna där har sprungit i en närliggande skog medan jag måste köpa skav från frysdisken… Denna form av gryta kräver inte många komponenter för att bli god, den är helt enkelt utsökt i all sin enkelhet
Vi åt den för någon dag sedan till Älgskav o potatismos med västerbottensost, yummi. Vi åt den för någon dag sedan till Älgskav o potatismos med västerbottensost, yummi
Fläskskav är väl inte det vanligaste utan snarare renskav, älgskav eller viltskav men jag brukar göra på fläskkött när jag fått en bit över som hamnat i frysen
Skillnaden är väl bara att den älgen man får på tallrikarna där har sprungit i en närliggande skog medan jag måste köpa skav från frysdisken… Denna form av gryta kräver inte många komponenter för att bli god, den är helt enkelt utsökt i all sin enkelhet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.