Bryn ock krydda älgskaven och gör detsamma med champinjonerna. Red av med maizena. Tillsätt ca 6 dl vatten med grädden,sojan,maggin och fonden. 700 g älgskav
Tråkväder ute, regn och rusk men temperaturen är hög här i norr, med tanke på att det är november. Bryn skav, lök och vitlök tillsammans i smör blandat med olivolja, salta och peppra
Tycker att det är en lätt och rolig råvara som man kan göra väldigt mycket med. Ett göra en potatislåda är hur lätt som helst och är oftast väldigt omtyckt - kanske ett bra middagstips en tisdag
G. r. ä. d. s. t. u. v. a. l. g. k. I. n. e. i. f. ö. y. p. o. 5. 0. 2. m. b. (. ). 6. c. h. 1. j. å. F. H. T. ,. -. J. S. M. é. P. /. 3. 4. K. a G. d l
Älgsklav Stek upp älgskavmed lök och champinjoner, salt och peppar. Älgskav, renskav, ja vad det nu finns kommer jag att göra mer gånger av Hur gått som helst
Pensla en ugnsfast form med lite olja i botten och en liten bit upp på kanterna. Blanda äggstanning på äggen och grädden/mjölken (jag hade ingen mjölk hemma när jag skapade rätten så därför blev det grädde, men det funkar alldeles säkert lika bra med mjölk) och ös den över potatisen så det precis täcker
När potatislådan börjar koka, sänk temperaturen till 175. Även om detta kan klassas som julmat, kan den även passa bra till en kötträtt, som till exempel potatisgratängen gör
Lägg i ett tinat älgskavs block i stekpannan, skrapa med en gaffel så att det blir tunna bitar. Blanda i crème fraichen och smaksätt med svartvinbärssaft koncentrat, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.