Varför äter man mer eller mindre samma frukost dag ut och dag in. Här är något nytt värt att prova, fungerar lika bra en varm dag bakfull i Laos, som frusen söndagsmorgon i Sverige
Det blev rissoppa, och ärligt talat, filippinsk rissoppa slår denna med hästlängder. . För länge sedan såg jag en märklig rot i en liten låda på grönsaksavdelningen på Coop
Donna Leons deckare från Venedig är helt hopplöst att läsa. Bobotie är sydafrikansk comfort food, sådan mat man äter på vintern för att hålla värmen uppe
Först ut idag är en klassisk kötträtt med sitt ursprung i Venedig, Italien, vid namn Carpaccio. plockmat, fingermat, mingelmat eller bufférätter - kärt barn har många namn och här hemma varierar uttrycken ungefär lika mycket som det som bjuds gör, plick plock hette det nog sist
En italiensk klassiker som uppfanns på Harrys bar i Venedig någon gång mellan 1934-1948. Namnet fick den för den ljusrosa färgen påminde om en tavla som Giovanni Bellini målat på 1500-talet i Venedig
Läraren passade på att berätta att han också håller fotokurser i bland annat Venedig och London. Så coolt att till exempel åka till Venedig och förbättra sitt foto där
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Jag har en gång ätit tiramisu och det var när vi var i Venedig tidigare i år. När man gör egen tiramisu kan man spara tid om man köper savoiardikex från butiken
Jag har aldrig varit i Italien bortsett från en 1-dagars tripp till Venedig (när vi var på skolresa i Jugoslavien), så jag skulle gärna vilja åka till Toscana eller till Rom en helg
Och det var jättetrevligt, man bor i en söt liten trädgård där det finns åtta små bungalows, framför bungalowsen ligger restaurangen precis vid havet och hade man tur vid frukosten fick man den platsen där man kunde sitta och äta sin rissoppa och titta ut över havet
Kanske är det för att vi åker vidare mot Venedig efter midsommar och tankarna mest kretsar kring det, kanske är det för att midsommar verkar vara en högtid med kroniskt dåligt väder
Rissoppa, sallad och lite frukt. Tzayspett på en bädd av wokgrönsaker i kokosmjölk. Tzaybitar, en rasande fiffig uppfinning av buddhistiska munkar i Thailand, är ju väldigt populärt hos oss som gärna äter vegetariskt (och extra mycket hos veganerna, då de är ägg och mjölkfria)
Vi var sju killar i 24-årsåldern som inledde vår tågluff med ett par nätter i Prag och Budapest, för att därefter via Venedig ta oss till två veckors solande i Barcelona
Den som läser hennes deckare från Venedig bara måste bli sugen på en rykande varm pasta en vinterdag, eller en espresso vid bardisken, eller ett glas vitt vin med tilltugg på terrassen hos den luttrade kommissarie Brunetti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.