Smaka av med salt och peppar, pensla oljan över laxskivorna. Toppa med lite fint skuren bladpersilja. Fisk som ska serveras rå eller gravas bör enligt livsmedelsverket frysas i två dygn innan den används
Tillsätt olivolja, parmesanost, rucola, basilikan samt salt & peppar och mixa till en röra, den får gärna fortfarande ha lite crunch kvar från nötterna men ska gått ihop helt
Finskiva så tunt det går den råa tonfisken med vass filékniv eller i maskin. Lägg upp den på en kyld tallrik tillsammans med finriven rättika, inlagd skivad ingefära, riven saltad gurka som fått rinna av, lite wasabi samt kanske tunna, tunna skivor av purjolök som dekoration (ej på bilden)
Dessutom hittade jag en variant med en senapsdressing i julklappsboken ‘Stora boken om Vin & Mat’ av Christer Berens och carpaccion i kombination med denna dressing och ett glas italiensk soave var nästan genialiskt
Servera med citronklyftor och ev rostat bröd. Blanda ihop sallad, gurka och färsk gräslök. Lägg salladen på sidan av ett uppläggningsfat eller på portionstallrikar
Har fastnat i carpaccioträsket. Igår vaknade jag upp med en kvarts förkylning. Salta med flingsalt. Riv pepparrot över och vrid några varv med pepparkvarnen
Krydda med salt och grovmald peppar. 1½ dl hackad gräslök vattenkrasseSkiva musslorna tunt med en vass kniv. 1Skala grapefrukten med en vass kniv så att det vita för svinner. 1Hyvla fänkålen tunt på en mandolin eller med osthyvel. 1Toppa med fänkål och fördela små buketter av vattenkrasse på carpaccion
Använder du frysta musslor kan du med fördel skiva dom medan de är halvfrysta. Blanda limesaft och olivolja till en vinägrett och smaksätt med salt och peppar
Toppa med rucola- och hasselnötscrèmen. 11 ⁄2 dl smakrik olivoljaBörja med rucola- och hasselnötscrèmen. 1Mixa till en grynig röra och smaka av med salt. 1Salta och peppra oxfilén och pensla den med olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.