Du behöver till 6 bollar. 6 st hårdkokta skalade ägg. 2 st okokta ägg. 70 gram spenat. 2 dl riven parmesan. 4 portioner risotto efter egensmak (vi gjorde en enkel med bara buljong, lök och svartpeppar)
Vad det faktiskt är, är risottobollar som oftast är fyllda med något - det kan vara allt från ragù, till ost, till skinka, till choklad (om du gör en sötare version) - innan de friteras och avnjuts som snabbmat
Det godaste som finns när man får risotto över är att göra risottobollar. När jag får risotto över så fryser jag alltid in det för att kunna ta fram vid annat tillfälle, så jag kan göra bland det godaste som finns risottobollar
Det lilla förtugget var kycklingterrin med mangocreme, friterade risottobollar och kycklinglevermousse med färska fikon och förstås drack vi lite bubbel till det hela, en Billecart Salmon Brut Reserve
Vårbuffé a la Gourmetmorsan Sashimi på lax med koriander Marinerad fläskfilé Vårrullar med sweet chilisås Risottobollar med soltorkade tomater och basilika Bresola med ruccula, parmesanost och pinjenötter Grillad halloumi med chili, citron och pinjenötter Rostad sparris med tomatvinägrett och pinjenötter Sallad med gula, röda tomater, valnötter, fetaost Kronärtskockskräm Mangosås Scampispett Grillade scampispett Beräkna 5 scampi per spett. Risottobollar med soltorkade tomater och basilika 4 dl avorioris 2 scharlottenlökar 2 msk smör 1 dl vitt vin 9 dl hönsbuljong salt och peppar Gör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.