Stek lök, chili ochspenat i smör i några minuter, på medelvärme. Nu när påsken närmar sig tänkte Najni att det kunde vara på sin plats att dela med sig av ett äggigt recept på en underbar frukost eller brunch
Färsk bladspenat fick smälta ner i smörstekt schalottenlök som bottnade kokotterna som på franska heter ramequins, därefter en klick pumpapuré toppat av ett äggmed lite grädde överst för att hålla ägget saftigt
Det blev Äggröramed lök, riven ost, lök spenatoch bacon. Fräs lök ochspenat lätt i ren stekpanna. Vispa äggenoch till sätt vatten, grädde, ost, salt och peppar
Mät upp mjöl och tärnat smör i en matberedare monterad med kniv. Täck eventuellt pajen med smörad alfolie efter cirka halva gräddningstiden, så att den inte blir bränd
Låt sedan spenaten fräsa med någon minut, och krydda med salt, peppar och muskot. En röra med crème fraiche, något som involverar fisk eller som jag valde att göra, en röra medspenat
Som ni vet kan jag bli oerhört sugen på halloumi bara sådär och sist det hände gjorde jag världens enklaste middag med stekt potatis, spenat, halloumi och stekt ägg vars rinniga gula agerar sås
Pensla mellan varje filodegsplatta med olja ochlägg på varandra. De kan man äta till frukost, till lunch med lite sallad, som mellanmål och toppen även vid utflykter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.