Tea gillade risottonoch åt en STOR portion tillsammans med vita bönor. Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Detta har gjort att risotton har fått ryktet om sig som en svårlagad rätt som många drar sig för att prova laga och trots otaliga tankar på det har det fortfarande inte blivit av för mig heller
Till denna risotto stekte jag hackad zucchini i olivolja, med lite pressad vitlök, ett par bitar kronärtskocka jag hade kvar och några kaprisar och faktiskt en dutt på slutet av den rivna parmesanen blev det en otippad god sidorätt
Blev en liten GT medans jag rörde och rörde och rörde om i grytan medrisotto. Bryn lök, sen risottoris på hög värme, i med vinet J, i med första skopan buljong + Salt & Peppar
Späd med lite av vattnet, häll i salt och fond. Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Fräs tomaterna och spenaten i lite olja och rör ner i riset tillsammans med osten
Klart att det skulle bli en risotto. Rör ner smör, riven parmesan, citroncest och sky ifrån kycklingen (ger en heeelt underbar rund och djup smak) tillsammans med de gröna ärtorna
Det här är en Risotto jag provsmakat och provlagat fram under lång tid, och nu är jag äntligen nöjd med receptet så då ska ni självklart få ta del utav det
I med massor av parmesan. använda gul lök i stället för schalottenlök, att blanda i västerbotten- eller prästost i stället för parmesanoch använda grönsaksbuljong i stället för hönsbuljong
Eftersom den är fri från animalier används den ofta som parmesan av veganer. Det är supergott att ha som topping på sallader, i grytor, i kex eller i den här "risotton"
använda gul lök i stället för schalottenlök, att blanda i västerbotten- eller prästost i stället för parmesanoch använda grönsaksbuljong i stället för hönsbuljong
När risotton börjar bli klar och har bra konsistens kan du röra ner parmesanostenoch servera. Krämig risottomed kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.