Risotto ai formaggi & noci – Risotto med blandade ostar och nötter
Vardag med Nordefors
Vardag med Nordefors
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 gula lökar eller rödlökar, skalade och delade
  • 2 selleristjälkar och/eller
  • 3 kvistar slätbladig persilja
  • 2 morötter, skalade och delade
  • 3 l vatten*
  • 1 msk grovt havssalt
  • havssalt
  • 350 g risottoris
  • 3 l grönsaksbuljong * se recept ovan
  • 1 liten gul lök eller 1 schalottenlök, finhackad
  • 30 g smör
  • 80 g riven Parmigiano-Reggiano, Pecorino eller Grana Padano (eller andra favoritostar)
  • 100 g blandad ost, exempelvis gorgonzola eller taleggio
  • 1 dl gott vitt vin
  • svartpeppar
  • 1/2 dl valnötter eller pinjenötter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.