Alla tidigare KockensTips. TomasLindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden. Rabarber- och jordgubbspaj med smak av kanel och försommar, perfekt till jordgubbssäsongen
Jan Löövs tidigare tips. Quinoa är ju superfröet från Sydmerika som har funnits i tusentals år. Det är helt fantastiskt vad man kan göra med det och den passar till frukost, lunch och middag
Riv skalet av citronen och gnid in laxen försiktigt med zesten. Dela endiven och skölj den. Blanda sardellhacket i röran och slunga endiven tillsammans med vinegretten
Jan Löövs tidigare tips. Soppa med kyckling, avokado, cheddar och friterad tortilla. Tack vare närheten till Centarl- och Sydamerika så blir inspirationen ofta influerad av just det
Strimla lite kål och stek den på hög värme tills den börjar ta färg och få en knaprig yta, strö över brunt farinsocker och häng av den från fett i en finmaskig nätsil
Putsa köttet fri från hinnor. Den var vacker och vemodig i år också och jag vill avsluta den med en carpaccio på ren med bland annat syltade kantareller och lingonchutney
Kockenstips – alla tipsfrån Fredrik. Alla Kockenstips. Gravad lax med soja och ingefära. Nu är sommaren slut och alla är förmodligen tillbaka på jobbet
egna företaget Hilmanders Mat och Gastronomi Linköping. Skiva och servera lammet med t ex ugnsrostade morötter, palsternackor, rotselleri och rödbetor och en god sås
Kockens vallmo- eller sesamfrön att garnera med. Den torkar något under första jäsningen och det är bättre att tillsätta lite mjöl vid utbakningen än att det blir för mycket mjöl från början
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.