Servera med koriander och sesamfrön. Häll på tofun och all soja som den har marinerats i. 1ca 200 g tofu (1 pkt). Tärna tofun och stek den gyllene i 2 msk olja
Serveras gärna med ris. Häll i såsblandningen i grönsakerna och koka tills allt tjocknat (ca 5-7 minuter). Lägg i tofuen och låt koka minst 5 minuter till. 1 paket tofu , 300-400 gram, avrunnen och skuren i 1 tums (2,5 cm) kuber
Måndag betyder förstås vegetarisk igen här på bloggen, och idag får det bli en härlig och innehållsrik, ljummen sallad med belugalinser och grönsaker, toppad med soltorkade körsbärstomater och frasstekt, mandelpanerad tofu
Tillsätt sesamoljan i pannan och woka alla grönsaker tillsammans med ingefära, vitlök och chili. Låt koka ihop snabbt och servera med detsamma med nykokt ris
Skär tofun i små tärningar och blanda medgrönsakerna i stekpannan. Dessvärre måste jag erkänna att jag fortfarande har svårt för bladgrönt och allt för mycket råa grönsaker så klassiska sallader lyser med sin frånvaro i Miss Meisters kök
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Om man har ont om tid eller ork att laga mat är det bara att ta fram burken med syrade grönsaker, blanda med lite nötter och russin och toppa med någon god dressing så har man måltiden på ett kick
Smaksätt med flingsalt, honung och timjan. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.