Woka nu grönsakerna, börja med morötterna som är hårdast och låt sedan de övriga grönsakernawokas i omgångar och i sista svängen låter du ingefära, vitlök och chilihacket fräsa med
Man kan även ha frysta wokgrönsaker i som man också steker upp, men jag har problem att hitta en blandning som inte innehåller baljväxter eller vattenkastanjer
Strimla köttet tunt och dela lök ochgrönsaker i lagom stora bitar. Verkade så himla gott och det var det, så nu ligger min matlåda i kylen och bara väntar på att få bli uppäten
Vill man att middagen ska räcka till fler personer, dryga ut med att servera woken i pitabröd. Ta det lite piano med saltet eftersom både halloumin och sojan ger sälta
Ingredienser Portioner. 4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Wokadegrönsakermed nudlar och hoisinsåsDet är sällan som woken används nuförtiden, men när det är dags för snabblagade rätter är det ett bra tillagningssätt
tofu och nudlar med grön curry i kokosmjölk. För 2-3 portioner 1 litet paket tofu (på bilden hasselnötstofu) 0,5 liter wokgrönsaker 3 dl kokosmjölk 1 fp algnudlar (ni vet de där kolhydratfria som ser ut som genomskinliga äggnudlar) Grön curry eller […] 2-3 portioner. 0,5 liter wokgrönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.