Att servera med kokta rotfrukter, brysselkål och pepparrotscremen var helt perfekt enligt mig. På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
Serverade torskryggen med nykokt potatis och svensk grön sparris, tomatbitar och dillemulsionen. Tillsatte neutral olja och körde med stavmixer tills det tjocknade och blev en majonnäsliknande emulsion
Blanda den stekta löken med senap och persilja. Lägg allt i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Lägg upp rullader, rotfrukter och den varma sparrisen
Förra gången pappa och Marie var hemma hos oss på middag blev en det en riktig saftig burgare som vi serverade med brieost, pesto, sparrisoch rotfrukter i ugn
Spola av med iskallt vatten och låt rinna av. Medan pajskalet gräddas förbereder du grönsakerna. Bryt av och släng den nedersta hårda stjälken på sparrisenoch förväll den helt kort i lättsaltat vatten, bara någon minut
Eller ja man är alltid mer peppad med fredagar när man är frisk och mår bra. Just nu vill jag bara bli bra och orka göra något annat än att sitta och stirra i soffan eller ligga och sova
Gör egen aioli, snabbt och enkelt med stavmixer eller elvisp. Smaksätt med något mer om du vill, tex hackad persilja, någon annan färsk ört eller chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.