Lägg laxen i en form och täck med dillen. Ta bort dillen, torka av laxen och skiva den grovt. 4 portionerRimmad lax500 g färsk laxfilé med skinnet kvar1/2 dl salt2 msk strösocker1/2 citron, rivet skal1/2 knippe dill i bitarDillstuvad potatis800 g fast potatis, skrubbad10 g smör1 msk vetemjöl2 1/2 dl vispgrädde1 1/2 dl standardmjölk1/2 citron, rivet skal1/2 knippe dill, grovhackad (spara några vippor till servering)Salt och nymald vitpeppar1 citron, kärnfria klyftor till serveringGnid in salt, socker och citronskal runt om hela laxen. Ställ in laxen i kylen och låt rimma cirka 2 dygn, beroende på hur hårt du vill ha den rimmad
Vad man än tänker ha på sitt julbord, klassiskt julbord, kalkonjulbord eller något helt annat så tycker jag ändå den gravade laxen är given på julbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.