Du kan självklart använda någon annan glasyr att pensla med, efter eget smak och tycke. Kycklingen rimmas många många timmar innan den glaceras med endast japansk soja, honung och citronsaft och avslutas i ugnen
Blanda socker, salt och vatten till rimningslagen. Rör tills socker och salt lösts upp. Blanda smör, limesaft, skalad och pressad vitlök, salt och peppar
Servera det grillade fläsklägget med purén, spetskål, såsen från buljongen och tillbehören. Fläsklägg. Vill man spara tid och kan planera kan jag rekommendera att koka lägget redan dagen innan
Vill Du salta läggen själv, så hittade jag ett recept på Eisbein på Engelska. Det är det Tyska namnet på rimmadfläskläggoch serveras oftast med Sauerkraut
Pepparrotscremen som behöver lite tid att sätta smakerna påbörjades med dov hets från mig själv. På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
Om det inte är nätat från butik så bind upp det själv med bindgarn, då håller det ihop lättare. Ochfläskläggoch rotmos i synnerhet är en riktig klassiker
Skölj av den rimmadefläskläggenoch lägg den i en kastrull som är stor nog att rymma den. Moset blev helt underbart gott ochrimmad lägg är ju gott bara det
4 ca 2 1/2 kg rimmatfläsklägg med ben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmatfläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.