Det här är vår dessert till julafton, saffransaprikosermed rom och härliga julkryddor. Saffransaprikoser400 g torkade aprikoser1/2 dl rom0,5 g saffran5 dl vatten4 dl strösocker3 kanelstänger8 - 10 hela kryddnejlikor1 msk stötta kardemummakärnorBlanda aprikoser, saffran och rom i en kastrull
Ingredienser 1 ask ricottaost (à 250 g) 100 g smör 4 ägg 3 dl socker 2 1/2 dl färskpressad apelsinjuice rivet skal av 1 apelsin 3 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 4 dl kokossmör till formenkokos till formenflorsocker att pudra medGör så här. Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter (för 10 port) och ströa den med kokos
En saftig och god kaka, med fyllning av vad som fanns hemma helt enkelt. Smälter snabbt och är därför förstås jättesmarta att använda när man ska garnera något med smält choklad, eller när smält choklad ska ingå i receptet
* Citron & ricottakakamed gärdde och plommon sylt. I mitt första inlägg skrev jag om vad jag ville med bloggen, vem jag var och vad ni besökare skulle kunna förvänta er att läsa här framöver
Rör ricottaosten jämn med en gaffel och blanda ner i äggröran. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten (ca 26 cm) Häll i smeten och strö över pinjenötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.