RECEPT: Vegetarisk och matig svamppaj, kantarellpaj med grönsaker och äggstanning (matpaj med svamp, kantareller)

Ingredienser

  • 100 gram matfett
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 dl kallt vatten
  • 450 gram färska gula kantareller (eller annan svampsort om så önskas)
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dm purjolök, strimlad
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 gul paprika, urkärnad och tärnad
  • 1 röd paprika, urkärnad och tärnad
  • 3 dl Västbottenost, grovriven
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk dill, finhackat
  • 2 msk gräslök, finhackat
  • 125 grader Låt pajskalet vila i cirka 10 minuter Stek svampen tillsammans med lite matfett. När svampen har krympt, tillsätt gul lök och purjolök, låt fräsa tills löken mjuknar. Tillsätt vitlökskross och paprikatärningar, låt fräsa någon minut under omrörning. Häll över grädde och stuva svampröran i cirka 3 minuter på något högre medelvärme. Grädden ska koka in i svampröran. Salta och peppra lätt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.