450 gram
färska gula kantareller (eller annan svampsort om så önskas)
1,5 dl
grädde
1 dm
purjolök, strimlad
1 gul
lök, skalad och hackad
2 vitlöksklyftor,
krossade
1 gul
paprika, urkärnad och tärnad
1 röd
paprika, urkärnad och tärnad
3 dl
Västbottenost, grovriven
2
ägg
3 dl
mjölk
2 msk
dill, finhackat
2 msk
gräslök, finhackat
125 grader
Låt pajskalet vila i cirka 10 minuter Stek svampen tillsammans med lite matfett. När svampen har krympt, tillsätt gul lök och purjolök, låt fräsa tills löken mjuknar. Tillsätt vitlökskross och paprikatärningar, låt fräsa någon minut under omrörning. Häll över grädde och stuva svampröran i cirka 3 minuter på något högre medelvärme. Grädden ska koka in i svampröran. Salta och peppra lätt.
Vegetarisk pytt med brysselkål, svamp- och gröna linser. pytt med brysselkål, svamp och gröna linser. Skala potatis, morötter, palsternacka och kålrot, tärna i mindre bitar och lägg i ugnssäker form
Låt var och en fylla på sin egen soppskål med soppa, hackad vårlök, svamp, tofu och sesamfrön. Att kombinera med nudlar är klassiskt och alltid smarrigt, men visste du att det faktiskt går utmärkt att variera med pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.