Jag delar med mig av receptet här, trots att jag varken är upphovsmakare eller bagare, men jag tänker att det kan vara en kul idé till er som laddar inför årets kräftskivor
Tillkräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen. Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde till kräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute medtillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Tur som jag har finns en stor svampskog bakom svärisarnas hus och med en svampletande svärfar och en generös svärmor som delar med sig av härligheterna kunde jag göra denna mumsiga paj tillkräftskivan
Efter en långdragen kräftskiva med pajer, skaldjur och annat mumsigt är de flesta av oss knappast sugna på en stabbig chokladkaka (okej några av oss är det, men till och med ni måste erkänna att ni faktiskt skulle må bättre av en lite lättare efterrätt efter en större middag)
Rör runt lite försiktigt så att osten fördelas lite i äggstanningen (Ta inte i för hårt för då löses pajdegen upp, utan dra mer lite löst med vispen i själva fyllningen MEN bara lite)
Med det var det värt. Forma till avlånga järpar och lägg på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Jag arbetade drygt halvdag (med brandutryckning precis som jag skulle hem
Servera med jordgubbssallad, rucola och bröd. Blanda lök och chili med jordgubbar, honung, 2 msk olja och 1 krm salt. Repa bladen av timjankvistarna och blanda kycklingen med timjan, 1 msk olja, 1 ½ tsk salt och peppar. Grilla spetten ca 5 min på varje sida tills kycklingen är genomgrillad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.