RECEPT > Surdegsbatting med nässlor och soltorkad tomat
Ruckelhäxan Stjärnkraft
Ruckelhäxan Stjärnkraft
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 dl surdeg (min geriatriker var gjord på speltmjöl)
  • 1 dl kokt, avsvalnat vatten (det jäser bättre om vattnet kokats först)
  • 1,5 dl svensk fil (eller finländsk surmjölk)
  • c. 12 g färsk jäst*
  • 1 tsk ekologisk honung (innehåller också jästsvampar)
  • c. 0,5 dl torkade nässlor
  • c. 0,5 dl soltorkade tomater
  • 1 msk god olivolja
  • 3/4 msk gott flingsalt – tillsätts först efter halva knådningstiden
  • 0,5 dl grovt rågmjöl
  • 0,5 dl rågsikt
  • 2 dl speltmjöl
  • c. 4 dl vetemjöl special (= hög proteinhalt = högre glutenbildning = saftigare bröd)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.