Gammaldags efterrätt Stektaäpplen är en riktig gammal dessertklassiker. Hemma har vi väldigt goda, röda vinteräpplen, som skulle passa utmärkt till den här efterrätten
Blanda med mascarpone. Kärna ur äpplena och skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Toppa äppelbitarna med kvarg och smulade mandelbiskvier. Gör så här Kärna ur och tärna äpplena. 3 äpplen. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 3 äpplen 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 msk strösocker 1 tsk malen kanel 250 g Arla Köket Kesella® kvarg dulce de leche ½ dl mandelbiskvier
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Ta upp äpplena på ett fat. Häll såsen över äpplena. 4 st äpplen. Stek dem i smör i en stor stekpanna tills de är halvmjuka
Kärna ur och klyfta äpplena och stek dem halvmjuka i en stekpanna med smör. Servera med vaniljglass. Ta upp äpplena och tillsätt socker, sirap och grädde och koka ihop, ca 5 minuter. 4 st äpplen
5 Rulla till köttbullar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Det tar cirka 8-10 minuter. 1 Sätt ungen på 250 grader 2 Blanda ströbröd, ägg, grädde, mjölk, oxfond och kryddor i en bunke 3 Lägg i färsen och löken
Skär äpplena i tärningar, men spara ett halvt äpple till garnering. Det finns hur många recept som helst på potatisssallad, men pröva det här med äpple och purjo
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.