Gammaldags efterrätt Stektaäpplen är en riktig gammal dessertklassiker. Hemma har viväldigt goda, röda vinteräpplen, som skulle passa utmärkt till den här efterrätten
Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplena och skär dem tillcirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivornatillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
klyfta äpplena och löken. Ingredienser. Instruktioner. tillsätt matfett i stekpannan. ta upp fläskkotletterna och lägg dem ifoliepaket och låt dem vila
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.