Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Det är försvinnande gott och jag vet alltid vad osten innehåller
Efter att ha ätit ramslökshollandaise som tillbehör till varannan måltid de senaste veckorna (varannan med ramslökspesto såklart) kände jag idag för att variera mig
Det tar emot att erkänna att årets ramslökssäsong närmar sig sitt slut. Bladen har blivit grova och tappat smak och de dekorativa blommorna är numera svåra att finna i ramslöksbacken
När jag fann en länk med olika ostrecept att göra på egen hand på Alternativ. nu blev jag sugen att testa den rekommenderade nybörjarosten, en saltost kallad Hälsinge Färskost
För ett par veckor sedan hade en av mina favoritmatbloggare, Annika Ingemarsson på SMASKENS. NU, sparrisfrossa på sin blogg där hon tipsade om en mycket enkel och god hollandaisesås
En robust potatis- och ramslökssoppa för kalla dagar Robust potatis- och ramslökssoppaDet är inte sällan ramslök kombineras med potatis vid tillagning av ramslökssoppa
Både jag och min man är barnsligt förtjusta i olika sorters äggbaserade stekjärnsrätter. Allt från skånsk äggakaka till omelett, crêpes, tortilla och frittata
En riktigt tunt skivad oxfilé serverad på en assiett med några gröna blad och en pikant dressing är en frisk förrätt för oss med förkärlek för rött kött
Bloggen Ramslöksfrossa Tjocka gröna mattor av ramslök växer runt gården. Olof Abrahamsson För att få utlopp för sitt nyfunna intresse och hitta likasinnade startade hon en blogg om ramslök – ”Ramslöksfrossa”
Ramslökens säsong är både tidig och kort. De första bladen tittar upp redan i februari/mars och växten skördas därefter fram till att den blommar i april/maj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.