Musslorna köper du antingen i en välsorterad livsmedelsbutik eller i din lokala Saluhall. Jag tycker personligen att de blir absolut godast om man tillagar dem tillsammans med grädde, vin, schalottenlök och vitlök
Ta upp musslornamed en hålslev och lägg i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera de kokta musslorna direkt ur kastrullen, i en skål, eller portionsvis i skålar eller djupa tallrikar
Ta upp musslornamed en hålslev och lägg i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera de kokta musslorna direkt ur kastrullen, i en skål, eller portionsvis i skålar eller djupa tallrikar
Börja med att rensa musslorna, slänga trasiga och döda osv. Avnjut med ett gott vitt vin. Fredag imorgon och då är det ju dags för det klassiska fredagsmyset
Börja med att skrubba musslorna väl under rinnande vatten. Servera med ljus baguette (smaksak, men jag tycker det passar bättre med ljust), vi hade räkor till och aioli
4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Musslor är gott, prisvärt, miljövänligt, rika på järn och kan varieras på många sätt. Den här gången valde jag att göra den mer mättande varianten med grädde
Börja med att skrubba musslorna och kasta alla som är sönder eller inte sluter sig. Skär potatisen i pommes frites stavar och lägg på bakplåtspapper med lite olja och rör runt så att alla får olja på sig
Avnjut med ett gott bröd och vin till. Musslorna ur havet vi ser på bild, Skagerak, kryddorna på marken där man står och brödet ur den närbelägna stenugnen, det lokala bagerites stolthet, Lindesnes fyrkornsbröd, det är bara vinet och vitlöken som skänker en liten misstro till anrättningen, just därför att det är det ända som är utländskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.