Stek därefter tofu, lök, chili och ingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
Kryddgrönsaker, sesamfrön, lite tofuoch rå lök är gott. Det finns flera olika sorters ramenoch det här ligger nog närmast en shoyuramen eller kanske en misoramen, jag har använt både sojasås och miso till buljongen
et med sin skarpa och pikanta hetta. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Förutom att använda tofun till den här rätten, brukar jag dessutom ha den på mackan, konsistensen påminner lite om keso ochmed lite örtsalt på en god rostad macka är jag lätt i sjunde himmelen
Om du väljer edamemebönor eller tofu som protien så tillsätter du det tillsammans med grönsakerna. En kastrull full av grönsaker och mättande protein med näringsrik buljong och inflamationsdämpande kryddor
Det bästa medramen är dock i vilken utsträckning den kan varieras. Jag har bestämt mig för att börja tänka lite mer internationellt med mina sociala medieroch mina recept framöver, så det kändes som det naturliga att göra
Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofuochshiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Jag köpte således med mig en naturell tofubit hem och började scanna - vad som tycktes vara - hela internet för att hitta inspiration till vad jag kunde göra med den
tofuoch nudlar med grön curry i kokosmjölk. För 2-3 portioner 1 litet paket tofu (på bilden hasselnötstofu) 0,5 liter wokgrönsaker 3 dl kokosmjölk 1 fp algnudlar (ni vet de där kolhydratfria som ser ut som genomskinliga äggnudlar) Grön curry eller […] 2-3 portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.