Det finns en mängd olika varianter i Japan beroende på geografiskt läge, men merparten delas in baserat på två kategorier, själva buljongen samt typen av nudlar som används
Salt&peppar. Och även om buljongen säkert inte ens är i närheten av så smakrik som en buljong som fått koka i ett dygn så är det här en mer än godkänd snabbversion
salt & vitpeppar. Att vi skulle göra dumplings. salt & vitpeppar. Självklart tog hon för givet att jag skulle veta hur man gör dumplings men sanningen är den att jag nästan ALDRIG lagar asiatisk mat
Idag lagade jag vegetariska dumplings till lunch. I tidningen serverades en rödkålssallad med koriander till dumplingsen och det tror jag hade blivit ett perfekt tillbehör
Strimla purjolöken och lägg i kastrullen tillsammans med sesamolja, soja, babyspenat, citrongräs, vatten, 2 st smulade hönsbuljongtärningar och nudlar. 2 st Hönsbuljong
Det finns flera olika sorters ramen och det här ligger nog närmast en shoyuramen eller kanske en misoramen, jag har använt både sojasås och miso till buljongen
Ställ bambukorgen/durkslaget i en gryta med ca 2-3 cm kokande vatten (vattnet ska inte nudda dumplingsen) Pensla korg/durkslagsbottnen med lite olja så dem inte fastnar sen kan du lägga i dem, sätt på ett lock och börja ånga
Hacka vitkålen fint och skiva salladslöken tunt. Blanda samman med fläskfärsen i en skål. Rör samman smaksättningen av mandufyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås
Själva basen och den viktigaste delen på en riktigt god ramensoppa är buljongen. Buljongen till en ramensoppa kan tillagas på många olika sätt och den ska gärna kokas några timmar så den mustiga umamismaken kommer fram
Dumpling med räkor, lax, lime och chiliPortioner. 4/br>Du behöver. 2030 gyozaplattor (finns i asiatiska butiker) 300 g lax 100 g räkor, urkramade 1 lime, saft och skal 1 chilifrukt, finhackad salt 1 ägg 1 msk koriander, hackad fisksås-, lime- och sojadipp
Den goda, smakrika buljongen och så olika tillbehör till. Koka upp kycklingbuljong. Finhacka vitlöken och krossa citrongräset lätt och lägg i buljongen
Häll i hälften av buljongen, sänk värmen. En av rätterna var dumplings som jag älskar. Numera är dumplings en favorit i vår familj, alltsedan vi fick tillfälle att prova det hemma hos moster
Salt & peppar. Jag kan börja med att meddela att jag aldrig har testat mig på att göra dumplings förut och dessutom knappt vet hur resultatet ska vara, men dessa blev faktiskt riktigt goda
Ingredienser Portioner. 36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Att göra Dumplings är både roligt och så fantastiskt gott, det finns en hel uppsjö med videos på youtube om hur man viker ihop dom och vi tränar och lär oss för fullt, till den här omgången tycker vi själva att dom blev ganska snygga men framför allt supergoda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.