Min indiska linsgryta medspenat och sötpotatis. Kombinationen linser och fullkornsris ger fullvärdigt protein, dvs är likvärdigt med animaliskt protein
Servera med kokt basmatiris och en raita på naturell yoghurt och mintsås. Vad jag lyckats lista ut skall det indiska namnet på den här raringen vara – Palak dal shorva – men vi kallar den mest indisk linsgryta…
Servera fisken genast när den är nystekt tillsammans med riset, yoghurtsåsen och broccoli. Fräs riset med finhackad gul lök och kardemumma i en kastrull och när det fått fin färg häller du på buljongen och låter det koka klart
Så här såg det ut när hon lagade Palak paneer till oss. Jag gjorde även en kall sås, en Raita. Jag älskar indisk mat och blev därmed överlycklig när det i våras öppnade en indisk restaurang i Falkenberg
Servera currykycklingen medraitan vid sidan av och ett gott ris till (se tipset nedan). Raita. Mät upp alla kryddor och lägg på ett fat tillsammans med lök och vitlök
Raitan som är en indiskyoghurtsås är mild och god som tillbehör. Raitamed mynta från buskaget bakom. Tråkig i färgen men riktigt gottIndiskkycklinggrytaKryddpastaRaita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.