När jag besökte min bloggvän Erica på balkonghäng fick jag med mig den här söta soppan. Jag blandade ut den med lite rabarbercider så blev det en skön sommardrink
1-1,5 l nypressad äppelmustHäll musten i en tillbringare och ställ den i rumstemperatur med en tygbit och ett gummiband runtom, så att luft kan komma in (men inte fruktflugorna)
Tur att det finns snälla grannar med mycket rabarber. När jag var liten kokade mamma alltid rabarbersoppa den här årstiden och det var bland det bästa jag visste
. Jag älskar äpplen – särskilt de svenska äpplena. Och jag älskar sorbet. Gissa då vad jag tycker om Sorbet Äppelcider från SIA Glass och Kiviks Musteri…
Jag vet inte, men själv har jag inte ätit tillräckligt med rabarber under den gågna sommaren. På spisen skötte de sig själva, medan middagen stod i ugnen
Späd med resterande vatten. Kör rabarbersoppan i mixer. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Lägg den i en kastrull och tillsätt hälften av vattnet samt strösocker och kanel
Rör ut potatismjölet i det kalla vattnet och red soppan med det. Låt den kallna eller servera ljummen med till exempel en klick vispad grädde eller vaniljglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.