1300 g
rabarber 1 dl + ½ dl socker 2 ägg 2 dl vispgrädde Till servering Daim JordgubbarSkölj och ansa rabarberstjälkarna och skär dem i mindre bitar. Låt dem smälta ned i en kastrull på svag värme. Tillsätt 1 dl socker. Låt kompotten puttra under omrörning tills sockret smält och rabarbern mjuknat. Låt krämen svalna. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna ljust och pösigt tillsammans med ½ dl socker. Vispa grädden. Vispa vitorna styva. Vänd ned rabarberkompotten i äggulesmeten och vänd sedan försiktigt samman med grädde och vitor. Fördela smeten i 6 portionsformar och ställ i frysen över natten. Doppa formarna hastigt i hett vatten tills glassen lossnar och stjälp upp. Låt dem gärna stå framme ca 15 minuter innan de serveras. Servera med Daim och jordgubbar.
Det blir en krämig pannacotta med färskost, jordgubbarochdaim. Vi lärde känna varandra när vi pluggade i Uppsala och nu ska hon gifta sig med sin Nicklas
Jordgubbaroch funkar med frysta med bara man tinar upp dom innan. Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad , koka lite vatten i en kastrull och sätt en djuptallrik ovanpå och bryt bitar av chokladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.