Ingredienser Portioner: 4 500 g rabarber i bitar 150 g smör 1 1/2 dl havregryn 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1/2 dl ljus sirap 2 msk mjölk 1 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken? Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5:- Rabatt Arla 500 g Mer info Ladda kupong
1 sats Fyllning 5 äpplen (fasta, syrliga) 1 dl socker 1 msk kanel Pajdeg 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl socker 100 g smör eller margarin Till servering glass eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
När sockret har smält och blandningen börjar koka så lägg i smöret under fortsatt vispning. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter
(Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Arbeta så lite som möjligt med degen. Toppa med färska eller frysta hallon. 125 g smör. 1300 g hallon, frysta eller färskaBlanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa. 1Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok
8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vispa det mjuka smöretmed sockret, till kakbotten, tills det blir ljust och poröst. I år föll valet på denna saftiga och goda kaka, fylld med blåbär och en krämig cream cheesesmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.