1 gul lök, skivad 1 klyfta vitlök, skivad 25 g färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 vaniljstång 400 g rabarber, i bitar 1 äpple, i mindre bitar 1 dl honung salt
Jag och Emil tog med oss kameran ut och fångade lite av alla färger som hösten bjuder på. Chilin lagar i princip sig själv, bara att sätta igång den, sätt på dig dina mysigaste höstkläder och bara bege sig ut
Jag har ju glömt ge er receptet på rabarberchutneyn som jag gjorde för länge se'n. I morgon blir det storhandling, tillsammans med en massa andra förmodligen (puuh)
Tänkte först lägga ut standardreceptet på rabarberchutney men det som jag har verkar andra också ha. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten
Kycklinglårfiléer med smak av kanel, chilioch citron. Jag serverade ugnsrostade grönsaker till och det kan även vara gott med en klick creme fraiche till om man vill
Denna chutney har jag valt att smaksätta med klassiska smaksättare såsom kanel, chilioch ingefära. Oranie är ett uppe med lite sötsyrlig smak som mognar runt september och lämpar sig väldigt bra till en god äppelchutney
Rostade nötter medkanel, chilioch flingsalt. Hetta upp en torr teflonpanna, häll i nötter, häll på sirap och kryddor och stek på medel till hög värme medan du rör hela tiden så att det inte bränns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.