Då var det avklarat. Kalaset för att fira att man blivit ett år äldre. Tänkte att det kunde vara trevlig att köra på en söndagsmiddag för nära och kära
Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm). Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp
Förra veckan skulle vi ha "släktfika" och förstås måste en tårta finnas med i bilden. Eftersom det är den ljuvligaste sommaren just nu och jordgubbarna är i säsong (åtminstone här vart jag bor) blev valet rätt så enkelt, en jordgubbstårta på helt klassiskt vis
Sätt ugnen på 215 grader. Skär ut smördegsarken till rätt storlek. Värm honungen i kastrull på mycket svag värme eller i mikrovågsugn så att den blir rinnande
Det här receptet kommer från Anna och Fanny Bergenströms bok Under valnötsträdet. Vad man serverar till är ju en smaksak, vaniljglass, vannilsås, lättvispad grädde
Som ni vet från tidigare inlägg så blev jag beroende av rabarber i somras. Under hösten fick jag följa med en vän till en snabbgross och där hittade jag till min glädje fryst rabarber i storpack
Vi är inte vana vid sånt här väder - regndroppar och moln. Vi är vana vid sol och bad och hittar knappt till några andra ställen än till stranden och Ica
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner mandel, mjöl och bakpulver. Häll smeten i smord och bröad lånpanna, mindre modell, lasagneform
koka med sockret och potatismjölet i en kastrull t 4 pers. 400 g rabarber. 2 frysta smördegsplattor. 4 msk Ingefärsmarmelad (aprikos eller apelsin blir också gott)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.