) Den här gången blev det en äppelkaka med mandelmassa och kanel. Så gillar ni mandelmassa och kanel så kan jag nog gissa på att det här är kakan för er
Här en glutenfri äppelkaka som smakade himmelskt. Eftersom den skulle ätas av laktosintolerant person bl a så använde jag laktosfritt smör och Oatleys färdiga vaniljsås
Smält smöret och blanda med socker, vaniljsocker och citronskal. Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant
Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkakaoch ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Den som råkar ha en hög med härliga äpplen framför sig och med pannan i djupa veck försöker välja mellan att baka en knaprig smulpaj eller en mjuk äppelkaka, finner kanske i det här receptet en framkomlig mellanväg
Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka. Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla
Till min namnsdag testade jag kombinationen rabarberoch kardemumma, mycket lyckat. Detta ledde till ytterligare ett muffinsbak där min rabarberkompott istället fick åka ner i smeten
Kakan smakar ljuvligt av kanel och de karamelliserade äpplena på toppen smälter i munnen. Kakan kallas upside down cake då man efter tillagningen i pannan vänder kakan upp och ner innan servering
Bakade en härligt saftig och mumsig äppelkaka i helgen, så gott med toscasmeten på, blir en hel del äppelkakor i huset då sambon tokgillar det, kul att variera sig lite genom att testa olika recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.