Till blev det krispiga rösti på sötpotatis och feta, med lite peppar och sedan stekta i smör. Skillnaden är helt enkelt att råraka är endast potatis, så så fort du lägger till något till potatisen, eller sötpotatisen i det här fallet, så blir det rösti
Mixa soppan slät med en stavmixer. Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar. Servera soppan med smulad fetaost och knaprig skinka brevid så alla får lägga på själv
Tänk er en perfekt grillad ryggbiff du just beställt in på restaurang som bara är sååå inbjudande när den kommer ut och enligt menyn ska serveras med rödvinssås
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatismed rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Resultatet blev dessa grillade sötpotatismed en het och smakrik örtolja med chili. Dock rekommenderar jag inte saffransaioli då smakerna skär sig lite med myntan men en vanlig skulle nog passa perfekt
För några månader sedan delade jag med mig av mitt recept på Broccoli & Halloumibiffar som blev en omtyckt maträtt bland många, vilket såklart gjorde mig superglad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.