Tänk er en perfekt grillad ryggbiff du just beställt in på restaurang som bara är sååå inbjudande när den kommer ut och enligt menyn ska serveras med rödvinssås
Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatismed selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Servera röstinmed fläskfilé, örtsås och en sallad. Rösti är faktiskt något jag aldrig lagat innan, men efter denna maträtt kommer jag definitivt att göra om det
En klassiker är löjrommedrösti, men här har vi istället gjort mjuka och fluffiga potatisplättar. Löjrommed klassiska tillbehör på potatisplättarLöjrom och potatis passar oerhört bra ihop
Hacka gräslöken och blanda samman den med potatisen. Tillsätt potatisen med gräslöken och rör om. Lägg en klick lätt creme fraiche, 1 äggklyfta, 1 laxskiva och lite gräslök på varje rösti
Jag serverade dem sedan medrösti, champinjonsås, grönsaker och en klick vinbärsgelé. Pressa ur vätskan ur den rivna potatisen genom att krama ur den ordentligt med händerna
Blanda löjrom, lök och kryddor i grädden. 200 g löjrom eller sikrom. Vispa grädden tjock. Hacka löken fin. Låt stå över natten i kylskåpet 3 dl vispgrädde
Till röstin serverade jag kassler (även gott med skinka eller dylikt) som jag hade värmt med lite grönsaksbuljong, en sallad, dijonsenap, cornichoner och syltlök
För vem har inte ätit röstimed creme fraîche, stenbitsrom och hackad rödlök som en retroförrätt (fast numera är det en middgsrätt för min del) OCH halv avokado toppad med samma saker, likaså som en retroförrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.