Rökt fisk är ju bland det bästa jag vet på sommaren. Ingredienser (2 portioner)Ca 400 gram orensad röktmakrill100 gram skivade rödbetor125 gram blandad sallad2 kokta ägg10 stycken cocktailkapris eller 2 msk småkapris150 gram färskpotais, halveradeDressing 1 dl gräddfil2 msk dijonsenap1 tsk honungNågra skvättar från kaprislagenSalt & svarpeppar från kvarnGör så här1
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
En vecka fylld med god mat, sol, skratt och människor jag bryr mig om. Så i fredagskväll invigdes presenten lagom till middagen och mina egenfångade makrillarröktes till perfektion
Blanda med potatisen, som absolut inte får vara varm, möjligen ljummen. Denna kylväska var sprängfull av kylklampar och makrillfiléer, såväl färska sådana som rökta
Röktmakrill är gott. Servera makrillenmed nykokt färskpotatis citron och dill samt lite sallad till. Man måste inte ha stora anordningar för att röka fisk, det finns enkla små aburökar som är bra också
Så igår blev det lite somrig middag, med "hemmarökt" makrill, dillpotatis och syrlig sås. I affären höll jag på att tappa hakan när jag såg priset på röktmakrill
Söndagkväll och jag sitter med datorn i knät. Egenröktmakrill och svampplockning. Visserligen även fiskespö men för säkerhets skull köpte jag även två hela makrillar som vi skulle kunna röka och äta under helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.