Gott till grillat och går bra att förbereda fram till gratineringen. 6 bakpotatisar 200 g getost 1 dl salladslök, skär i tunna skivor 2 msk chipotlechili frukt, finns torkad men går bra med krydda, hackas fint 2 msk smör 1 dl standardmjölk. 200 g getost
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getostoch färska fikon på en frasig smördegsbotten
Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Till lunch kanske det passar med denna vårligt ljusgröna och alldeles väldigt goda soppa som hastigt snoddes ihop häromdagen när maken oväntat ochmed kort varsel aviserade att han skulle komma hem på lunch på väg till något uppdrag
Detta är säkert en vanlig kombination för många, men för oss var det nytt och alla tyckte det var en fantastisk förrätt, så jag vill verkligen dela med mig av den
Lägg upp på tallrik tillsammans med bladspenat och skivad getost. Fick med mig en hel del rödbetor (och bladspenat) från mina föräldrar, så kommer få äta en hel del rödbeta framöver
Denna kylväska var sprängfull av kylklampar och makrillfiléer, såväl färska sådana som rökta. Någon kväll senare var det dags att avnjuta de rökta filéerna
Ställ rullarna på högkant och toppa med en klick löjrom och några gräslöksstrån. Smaka av med peppar. Använde mig bara av riven cheddarost, tog stenbitsrom i stället för löjrom och fryst gräslök i stället för färsk
Rökt lax. Slå av vattnet och spola potatisen med kallt vatten. Blanda potatisalladen med oljan från de soltorkade tomaterna eller vanlig kallpressad olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.