Min kokbok

Min kokbok

Farmors bondkakor

Farmors bondkakor

Ni som följt mig ett tag vet att min farmor är en stor inspirationskälla hos mig till bl. min bakning och nu tänkte jag faktiskt dela med mig av hennes recept på bondkakor
Marinerade kronärtskockor

Marinerade kronärtskockor

Ingredienser Portioner. 10 2 burkar kronärtskocksbottnar (à 400 g) 2 vitlöksklyftor 1 1/2 dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad basilika Lägg till i inköpslistan
Snabbmarinerad squash

Snabbmarinerad squash

Medveten om att jag tjatar om det här, men den middagsro jag känner när jag har bunkrat upp med lite röror och inläggningar i kylen, den är så fin
Knäckig hallonpaj!

Knäckig hallonpaj!

Grädda sedan i mitten av ugnen ca 30minuter på 200°c. Sista 10min kan du eventuellt sätta pajformen längre ner i ugnen
Snabbaste limpan

Snabbaste limpan

Grädda i 175 grader, på nedre falsen i ugnen, i ungefär 60 minuter. Om man inte har tid att ställa bröd på jäsning, men ändå vill ha en supergod hembakad macka till kvällsmat är det här världens bästa recept
Limpa med frukt och nötter

Limpa med frukt och nötter

Rör ner mjölet och arbeta i en assistens i 5-10 minuter. Grädda tills brödet får en innetemp på 97C, ca 30 minuter
Norska limpor

Norska limpor

Låt degen jäsa till knappt dubbel storlek i bunken (ca 30 minuter). Låt limporna jäsa till knappt dubbel storlek (ca 30 minuter). Ställ termostaten på 180 grader och låt limporna stå inne ca 50 minuter
Fyllda ostkorgar

Fyllda ostkorgar

Grädda tills de bubblat upp och börjar få färg, ca 5 minuter. Blanda all riven ost och strö ut till små plättar på en plåt med bakplåtspapper
Parfait med smultron

Parfait med smultron

Häll upp i en form, täck med plast och frys in minst 4 timmar. Smultronparfait 4-6 port. 2 dl smultron. 1½ dl grädde/kokosgrädde
Spansk kycklinggryta med saffransris

Spansk kycklinggryta med saffransris

Lägg ner lök, paprika och skinka i stekpannan och fräs några minuter tills löken är genomskinlig. Koka upp och låt puttra ca 15 minuter. Koka upp kycklingbuljong tillsammans med saffran och låt puttra ca 5 minuter
Rostade morötter med parmesancremé

Rostade morötter med parmesancremé

Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuka men med lite tuggmotstånd kvar, ca 20 min. Skala och dela morötterna på längden
Veckosallad

Veckosallad

1,5 dl vitvinsvinäger el ättiksprit0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)0,5 dl rapsolja0,5 dl olivolja1 msk salladskrydda el oregano. 1,5 dl vitvinsvinäger el ättiksprit0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)0,5 dl rapsolja0,5 dl olivolja1 msk salladskrydda el oregano
Brödsnurror

Brödsnurror

Jag äter vanligtvis inte bröd, men har provsmakat detta som blev supergott och enligt min sambo så är det det godaste bröd han ätit
Noels krämiga spenatsoppa

Noels krämiga spenatsoppa

Häll ner vatten och fond och låt småputtra i ca 10 minuter. Ingredienser. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 1 paket (á 450 g) fryst spenat
Sallad med rödbetor, morot och broccoli

Sallad med rödbetor, morot och broccoli

Skala och dela morötter och rödbetor i mindre delar. Skär broccolin i mindre bitar och lägg i en skål. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i skålen med broccolin, häll också i majs
Sallad med sötpotatis och fetaost.

Sallad med sötpotatis och fetaost.

Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Sätt in formen i ugnen i ca 15-20 minuter tills potatisen fått fin färg och är genomstekt