Ni som följt mig ett tag vet att min farmor är en stor inspirationskälla hos mig till bl. min bakning och nu tänkte jag faktiskt dela med mig av hennes recept på bondkakor
Grädda i 175 grader, på nedre falsen i ugnen, i ungefär 60 minuter. Om man inte har tid att ställa bröd på jäsning, men ändå vill ha en supergod hembakad macka till kvällsmat är det här världens bästa recept
Låt degen jäsa till knappt dubbel storlek i bunken (ca 30 minuter). Låt limporna jäsa till knappt dubbel storlek (ca 30 minuter). Ställ termostaten på 180 grader och låt limporna stå inne ca 50 minuter
Lägg ner lök, paprika och skinka i stekpannan och fräs några minuter tills löken är genomskinlig. Koka upp och låt puttra ca 15 minuter. Koka upp kycklingbuljong tillsammans med saffran och låt puttra ca 5 minuter
1,5 dl vitvinsvinäger el ättiksprit0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)0,5 dl rapsolja0,5 dl olivolja1 msk salladskrydda el oregano. 1,5 dl vitvinsvinäger el ättiksprit0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)0,5 dl rapsolja0,5 dl olivolja1 msk salladskrydda el oregano
Skala och dela morötter och rödbetor i mindre delar. Skär broccolin i mindre bitar och lägg i en skål. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i skålen med broccolin, häll också i majs