Min kokbok

Min kokbok

Parfait med smultron

Parfait med smultron

Häll upp i en form, täck med plast och frys in minst 4 timmar. Smultronparfait 4-6 port. 2 dl smultron. 1½ dl grädde/kokosgrädde
Spansk kycklinggryta med saffransris

Spansk kycklinggryta med saffransris

Lägg ner lök, paprika och skinka i stekpannan och fräs några minuter tills löken är genomskinlig. Koka upp och låt puttra ca 15 minuter. Koka upp kycklingbuljong tillsammans med saffran och låt puttra ca 5 minuter
Rostade morötter med parmesancremé

Rostade morötter med parmesancremé

Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuka men med lite tuggmotstånd kvar, ca 20 min. Skala och dela morötterna på längden
Veckosallad

Veckosallad

1,5 dl vitvinsvinäger el ättiksprit0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)0,5 dl rapsolja0,5 dl olivolja1 msk salladskrydda el oregano. 1,5 dl vitvinsvinäger el ättiksprit0,5 dl socker (du kan minska mängden om du vill mindre sötma)0,5 dl rapsolja0,5 dl olivolja1 msk salladskrydda el oregano
Brödsnurror

Brödsnurror

Jag äter vanligtvis inte bröd, men har provsmakat detta som blev supergott och enligt min sambo så är det det godaste bröd han ätit
Noels krämiga spenatsoppa

Noels krämiga spenatsoppa

Häll ner vatten och fond och låt småputtra i ca 10 minuter. Ingredienser. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 1 paket (á 450 g) fryst spenat
Sallad med rödbetor, morot och broccoli

Sallad med rödbetor, morot och broccoli

Skala och dela morötter och rödbetor i mindre delar. Skär broccolin i mindre bitar och lägg i en skål. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i skålen med broccolin, häll också i majs
Sallad med sötpotatis och fetaost.

Sallad med sötpotatis och fetaost.

Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Sätt in formen i ugnen i ca 15-20 minuter tills potatisen fått fin färg och är genomstekt
Dagens recept: Kotlettrad Sylvie

Dagens recept: Kotlettrad Sylvie

Lägg lök och morot omkring köttet och bryn det ca 15 minuter. Häll buljong vid sidan av köttet och fortsätt stekningen vid 150 grader 45 - 60 minuter. Ca 20 minuter att förbereda. Sila över skyn i en kastrull när ca 10 minuter av stektiden återstår. Stek sedan vidare med skink- och ostblandningen ca 10 minuter, tills den smält och fått fin färg. Ställ in fatet i 225 graders ugn ca 15 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg
Fänkål- & Sellerisoppa

Fänkål- & Sellerisoppa

Den här soppan har följt mig sedan barnsben, då mina föräldrar ofta serverat den som förrätt när vi haft gäster och ibland även serverat den som huvudrätt
Thailändska vårrullar

Thailändska vårrullar

Älskar vårrullar och jag måste säga (utan att skryta allt för mkt över min egen matlagning) att dessa var bland de godaste jag nånsin ätit
Vårrullar

Vårrullar

Stek blandfärsen. Riv morötterna, hacka vitkålen och i med det. Krydda och i med vitlöken, chilin och groddarna
Piroger med kyckling och mozzarella

Piroger med kyckling och mozzarella

Knåda degen ca 5-10 minuter. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt, pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter

Fransk dressing

 Rör ihop senap och vinäger. Rör ner oljan, lite i sänder. Smaka av med salt, peppar och aningen socker. 4 dl olivolja
Gratinerad kyckling i basilikasås

Gratinerad kyckling i basilikasås

Utöver mitt "dagjobb" så har vi jobbat för fullt med min barnbakbok, jag, illustratören Lotta Myrefelt och grafikern på förlaget, och vet ni vad