Kött

Kött

  • 10 Recept
Gryta med svamp
Klassiska kroppkakor

Klassiska kroppkakor

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Väldigt gott. Men vi borde ha stekt dem också, då blir det ännu godare
Rödvinsgryta av högrev

Rödvinsgryta av högrev

Annars brukar det oftast bli kalops eller estofado (som köttfärssås ungefär fast med högrev). vatten så att det täcker köttet och lite till + påfyllning av vatten
Obelix-grillad högrev med chiliglaze

Obelix-grillad högrev med chiliglaze

Köttet har först fått koka helt mört (det är därför bitarna på grillen måste vara rejäla för att inte falla sönder), sedan grillas det med en smakrik glaze där sött och salt från sojan möter chilihetta
Biffstroganoff på högrev

Biffstroganoff på högrev

Putsa köttet och skär det i strimlor. Stek köttet i omgångar så det får fin färg och inte blir kokt. Häll i kött, lök, krossade tomater, buljongtärningarna och vattnet i en stor gryta
Irländsk gryta med mörkt öl

Irländsk gryta med mörkt öl

Låt grytan koka och lägg ner köttet lite i taget så att buljongen kokar hela tiden. Skär köttet i tärningar, 3x3 cm. 1 kg griskött
Grillad flankstek bulgogistyle

Grillad flankstek bulgogistyle

Låt köttet vila. Grilla köttet runt om på hög värme tills det har en innertemperatur på 54 grader. Grillad flankstek bulgogistyle – vad är det kanske ni tänker
Grillad flankstek med chilidressing

Grillad flankstek med chilidressing

Gnid in köttet på båda sidor med salt och peppar. Skiva köttet i tunna skivor tvärs över fibrerna. Låt köttet vila i 10 minuter