Ibland tycker jag det är svårt att veta vad man ska göra med all rabarber – för vi får MYCKET – speciellt som maken är sådär förtjust i det, men den här kakan var en superbra sak att använda den till
Tillsätt smör och mjölet som blandats med bakpulver. Lands receptbank – här är alla våra recept med rabarber Rabarber- och marängkaka Ingredienser (8-10 bitar) 150 g smör 2 äggulor 1 ägg 1 dl strösocker 2 ½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 3 dl skivad rabarber 1 tsk kanel Maräng. Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter
Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulvret. Rör ner mjölken och bred ut smeten i en smord och bröad (med havrekli) långpanna, 30 x 40 cm stor
Blanda mjölsorterna med bakpulver och vispa ner det i äggulesmeten. Marängtäcket. Om du vispar i en assisten så sköter den sig själv medan du skalar och skär rabarbern i tunna skivor
Sätt på ugnen på 175 grader. Skölj och skär rabarbern i bitar. Smörj och bröa en långpanna. Vispa samman ägg och socker, rör ner det smälta smöret samt vetemjölet
Rabarberkaka. Gjorde en kaka med smak av rabarber igår, som fick stå till sig till idag. Till kakan gjorde jag en philadelphiakräm, med smak av rabarber även den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.