Ibland tycker jag det är svårt att veta vad man ska göra med all rabarber – för vi får MYCKET – speciellt som maken är sådär förtjust i det, men den här kakan var en superbra sak att använda den till
En liten extra twist på den klassiska rabarberpajen, med ett krämigt täcke av maräng på toppen. Blanda potatismjöl och kallt vatten tills den är klumpfri och red sedan krämen med potatismjölet
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd sedan ner i äggsmeten. Häll kaksmeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm
Smörj formen och "bröa" den med mannagryn. Garnera med violer och servera ev med vaniljglass. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en bakform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter
Förra veckan lovade vi ju att dela med oss av ett efterrättsrecept till er, ja såvida det blev en god och lyckad efterrätt förstås och med tanke på rubriken så är det kanske inte så svårt att lista ut att så var fallet
CITRONPAJ MEDMARÄNGTÄCKE. Kvällen före Valborgsmässoafton invigde jag Ramlösa Kvarnmjölet Patisserie från samarbetet med Smakbox med att baka en citronpaj tänkt till lördagen och Valborgsmässoafton
Nu ska man hinna med pajer, krämer, chutneys, maträtter och desserter som innehåller rabarber. Min pappa gör mycket pajer i de olika säsongerna och en av mina favoritpajer är denna medmarängtäcke som han brukar göra ibland
Jag har ju en sån himla tur att min älskade man föredrar att laga maten och jag föredrar att baka (och därmed får stå för desserter) så därför fixar han lax och potatis i ugn nu och jag står för den ljuva krusbärspajen med ett marängtäcke på
Tillsätt smör och mjölet som blandats med bakpulver. Lands receptbank – här är alla våra recept med rabarber Rabarber- och marängkaka Ingredienser (8-10 bitar) 150 g smör 2 äggulor 1 ägg 1 dl strösocker 2 ½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 3 dl skivad rabarber 1 tsk kanel Maräng. Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter
Bränn av med Calvados eller pressa i citron. Gratinera hastigt i ugn eller bränn av med brännare. börja vispa äggvita, citron och resterande socker försiktigt med elvisp till maräng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.