På inköpslistan förutom det jag behövde till lunchen stod också “middag” vilket kanske var väl utmanande då hungern och jag själv gick hand i hand inne i affären men då en hög med sparris tittade ovarsamt på mig insåg jag att det var dags att ha lite fisk till middag igen
Vi använde oss av rödtunga, stora fina filéer, men vilken plattfisk som helst går att använda, bara filéerna är tillräckligt stora för att rulla ihop till en rullad med lite fyllning inuti
Smaka av, salta om det behövs och hotta upp såsen med lite cayennepeppar. Så det blev en vitvinsås. Helgen har spenderats i husvagnen som vi har hos svärmor och svärfar
Krydda med salt och vitpeppar. Lägg med skarven nedåt i en smord ugnsfast form. Krydda med citronpeppar. Lägg i smöret i den varma potatisen och stöt med en potatisstöt
Fräs i smör tillsammans med persilja. Små söta snurror av rödtunga, en ljuvlig vitvinssås, lite kokta grönsaker, ett gott hemgjort potatismos och så ett smakrikt och fruktigt vitt vin i glaset
Torka fisken torr med hushållspapper. 4 rödtunga à 300g. 4 rödtunga à 300g olivolja, till stekning smör, till stekning 1 dl olivolja 8 klyftor vitlök, tunt skivade 8 chili, små torkade Salt, efter smak Peppar, efter smak 1 citron, klyftad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.