Fisk När Den Är Som Bäst

Fisk När Den Är Som Bäst

Pestobakad lax med marinerad rödlök

Pestobakad lax med marinerad rödlök

Gnid in laxen med olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form. Lägg på pesto och baka i ugn på 150 grader ca 35 minuter
Goda pizzafisken

Goda pizzafisken

4 Potatis 900 g fast potatis 1 tsk salt Fisk 600 g alaska pollock 2 dl vispgrädde 1/2 dl tomatpuré 1 msk oregano 2 krm salt 1 krm peppar 1 1/2 dl riven ost Broccoli 250 g broccoli Lägg till i inköpslistan
Laxrullar med wasabikräm och sesam

Laxrullar med wasabikräm och sesam

6 skivor kallrökt lax, ca 150 g 80 g färskost 1 tsk wasabipasta 1 msk vita sesamfrön, rostade 0,5 msk svarta sesamfrön
Spicy räkmacka

Spicy räkmacka

2 stora skivor vitt bröd, gärna på surdeg. 1smör till stekning. 12 salladslökar
Fläskfilégryta med oliver och kapris

Fläskfilégryta med oliver och kapris

600 g fläskfilé 1 klyfta vitlök, lätt krossad med skalet kvar olivolja, till stekning smör, till stekning salt peppar 1 dl vitt vin 1 msk dijonsenap 0,5 dl kapris 100 g gröna oliver, hackade 2 dl vispgrädde 2 dl färsk bladpersilja, hackad 2 salladslökar, skivade
Enkel fläskfilégryta med senap och champinjoner

Enkel fläskfilégryta med senap och champinjoner

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram fläskfilé(er) 150 gram champinjoner , 150-200 1 tärning(ar) grönsaksbuljong 2 msk kalvfond 2 dl vatten 2 msk grovkornig senap 5 dl crème fraiche 0 salt 0 peppar 0 smör Köp receptet
Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar

Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar

Ingredienser Portioner. 4 600 g rabarber 1 msk riven färskingefära 1 dl strösocker 4 msk smör (á 60 g) 1 tsk rosépeppar Till servering glass eller grädde Lägg till i inköpslistan
Rödspätta meunière

Rödspätta meunière

Ös gärna lite matfett över fisken under tiden. Be att få gälar och skinn borttaget på rödspättornas grå och rödprickiga sida i fiskaffären
Strömmingslåda med färska örter, fänkål och färskpotatis | Recept från Köket.se

Strömmingslåda med färska örter, fänkål och färskpotatis | Recept från Köket.se

500 g strömmingsfileér 0,5 kruka timjan, finskuren 1 knippe gräslök, finskuren 0,5 kruka basilika, finskuren 2 klyftor vitlök, rivna 2 msk rapsolja 3 dl kaffegrädde 3 ägg 400 g färskpotatis, kokt, skivad 1 fänkål, skivad salt svartpeppar 0,5 ask sockerärtor, finstrimlad 0,5 gurka, finstrimlad 2 msk vitvinsvinäger 1 msk rapsolja