Röding med potatispuck, lökcréme och citronhollandaise
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Gravad röding
  • ½ dl socker
  • 1 tsk salt
  • 5 krossade vitpepparkorn
  • ½ dl grovhackad dill
  • 4 rödingfiléer med skinn
  • 2 msk smör eller olja till stekning
  •  
  • Potatispuckar
  • 2 stora bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
  •  
  • Lökcréme
  • 3 gula lökar
  • 100 g smör
  • ev 1 msk grädde
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  •  
  • Citronhollandaise
  • 150 g smör
  • 2 äggulor
  • Pressad saft och finrivet skal av ½ citron
  • 1 krm salt
  •  
  • Garnering
  • 4-8 smålökar
  • 4 späda morötter
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung
  • 100 g fint tärnad morot
  • ½ tsk salt
  • Dillkvistar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.