Marulk är en väldigt god fisk med ett fast kött men kan lätt bli torrt om man översteker den. Polentan ska vara krämig när den är färdig, spä med mera buljong om den blir för tjock
Den innehåller en rad recept med tillhörande instruktionsvideos av bra kvalitet, där Mario mycket pedagogiskt visar hur man tillagar en rad av hans Italien- inspirerade rätter
Ingredienser Portioner. 4 4 msk konc kycklingfond 1 1/2 l vatten 1 tsk salt 500 g kycklingfilé 3 schalottenlökar eller gul lök (3 schalottenlökar motsvarar ca 1 gul lök) 1 stor rödbeta (à ca 200 g) 2 msk olivolja 4 dl risottoris t ex carnaroli 2 msk färskpressad citronjuice 2 dl finriven parmesanost Brynt kaprissmör 4 msk kapris 75 g smör 1 msk finrivet citronskal 2 krm salt 2 krm svartpeppar Till servering 65 g blandsallad Lägg till i inköpslistan
Härlig både till färgen och smaken, och gör sig fantastiskt bra med en skiva halloumi eller ett stekt ägg, eller varför inte bara en kall yoghurtsås i all enkelhet
Späd med vatten och grädde. Gör likadant med pilgrimsmusslorna. 3 portionsbitar marulksfilé. Till såsen. Fräs schalottenlöken i smöret så den blir mjuk
800 gram färsk marulkströbrödcitrondill3 dl gräddeSkär marulken i ca 3 cm breda bitarRulla alla bitarna i ströbrödBryn i panna så att de får färgLägg alla bitarna i ugnsfast formBlanda grädden med dill och citron och höll över marulkenLåt stå i ugn ca 15 minKLART. Servera med nypotatis och en fräsch sallad till ca 30 min / 4 pers / Ugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.