Risotto är inte det enda sättet att ge ris en krämig konsistens. Här blandas ris (gärna råris för mer fibrer och mineraler) med en smakrik bönröra för att göra riset lite mer spännande
Rött råris är en ny bekantskap för mig, och jag blev inte besviken. Tillsammans med pumpafrön, fetaost och zucchini blev det än riktigt fin vegetarisk måltid
Ännu ett recept från boken "Maten är min medicin". Och som vanligt har jag gjort några ändringar. Det blev en riktigt god, annorlunda smak på "biffarna"
Jag har sedan jag skaffade min blogg lite omedvetet skaffat mig tydliga söndagsrutiner. De senaste fyra söndagarna har varit väldigt lika varandra med början i en stor söndagsfrukost, promenad, en kopp kaffe på kaffebaren och en ordentlig bloggrapportering från helgens bjudning på kvällen
Satt precis och kollade i kalendern. det är snart bara 6 veckor kvar till midsommar. Varför måste vintern kännas så lång, mörk och kall medan våren bara flyger förbi
Jag tål all mat (vad jag vet) men har på senare tid blivit mer och mer intresserad av allergivänliga alternativ i allmänhet och glutenfria produkter i synnerhet
Om. Natalie Johansson. Hej. Natalie heter jag och är en tjej på 24 år som bor i Kungälv. Jobbar heltid, umgås med vänner, lyssna på musik, hitta på lite olika saker
Det bästa med att ”foodpreppa” är att dels lunchen/middagen står färdig i kylen, bara att ta med eller värma hemma direkt och så är magen mätt och belåten
En favoriträtt hemma hos mig. Den är snabblagad, smakrik och känns som vardagslyx med körsbärstomater, soltorkade tomater, vitlök, olivolja, timjan och valnötter (vegan)
Gott nytt år. Jag har startat mitt nya hälsosamma år innan det riktigt har börjat. Jag älskar att laga mat och att baka, smaka och äta, det börjar synas också om man säger så
Matiga goda biffar som passar perfekt att göra om man har kokta ris- eller grynrester i kylen. En del tycker det är svårt att få linsbiffar att hålla ihop, men knepet är att inte röra dem för mycket när de väl är i pannan
Fredrik Paulúns senaste kokbok som jag införskaffade mig nyligen, Paulúns fastfood, är verkligen en fantastisk inspirationskälla och guldgruva för alla oss som vill att maten ska gå snabbt och vara enkel att laga men samtidigt ändå vara nyttig och god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.