Ingredienser Portioner. 4 1 kg potatis (fast sort) 4 ägg 2 msk vetemjöl 1 tsk salt smör till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Ingredienser Portioner. 4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Servera med raggmunkarna och lingonsylt. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Servera rårakornamed skagenröra, riven pepparrot, dill, citronklyftor och klickar av rom. Stek på medelvärmemed skirat smör tills potatisen är krispig och gyllenbrun på båda sidor
Stek rårakornas båda sidor. Servera med rårörda lingon. 800 g potatis. 11 tsk salt. 150 g smör. 1800 g potatis 1 tsk salt 50 g smörSkala och riv potatisen på ett rivjärn
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Till det så stekte jag bacon och serverade med lingon. Idag gjorde jag rårakor på kålrot och det var första ggn jag gjorde det och det var absolut inte den sista
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.