Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Något jag alltid, alltid har i frysen är lingon. Lägg i en skål med lite socker, typ 1 dl lingon och 2 msk socker, och rör sedan lite då och då tills sockret löst sig och lingonen tinat. 1 dl lingon
200 gr frysta lingon0,5 dl strösocker(pepparot det har Mats lärt mig)Tina lingonen lite och vispa de med elvispen till det konsistensen blir som sylt om du skall ah det vilt så tillsätt gärna pepparot. 200 gr frysta lingon
Skölj lingonen och se till att det inte finns något skräp kvar. Mosa lätt lingonen en träsked. Utan andra tillsatser håller de sig självklart inte lika länge, men om du förvarar lingonen tätslutande så håller de gott i ett par veckor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.