Rådjursfilé. Blanda väl och smaka av med kryddorna. Börja med såsen under tiden den kokar. Skala potatisen och koka i väl saltat vatten tills den är mjuk
En kväll på stan, bara M och jag ersattes med en kväll hemma. Lycka är då att ha en hel låda i frysen nyfylld med fina rådjursdetaljer, så en liten filé fick det bli
Salta och peppra rådjursfiléerna. Smaka av med salt och peppar. rikligt med vitpeppar, grovkrossad. Tillsätt kålen och låt den koka ihop i grädden ett par minuter
Krösbärstomater fyllda med mozarella och toppade med sardellfiléer som fått gratineras i ugnen en stund blir syndigt gott, passar bra som förrätt med lite skinka och ost
Häll på vattnet, smula i fiskbuljongen och lägg i rikligt med färsk timjan. Koka under tiden potatisen i en separat kastrull, var noga med att den inte blir för mjuk
Mat med brun sås blir just brun på bild ochdärmed inte så vackert att vila ögonen på. Servera med ugnsstekta potatisklyftor, kokt potatis, pasta eller ris
Jag var jättesjuk och fick ligga kvar på sjukhuset i flera veckor med antibiotikadropp, men när jag så småningom frisknade till så pass att jag kunde äta kom de söta nunnorna varje morgon - frasande och styvstärkta i sina stora dok - och frågade vad jag ville ha till mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.