1 kg räkor med skal. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Tina räkorna. Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll över räkorna. Ställ in i kylen och låt räkorna ligga i marinaden under cirka en timme eller mer
Ja jag hade ju lite räkor över sen i julas när jag fick en hel spann utav lisette och christoffer, så istället för att bara lixom kasta bort dom så letade jag upp detta receptet igår och det ångrar jag verkligen inte
Igår gjorde jag en fantastisk räkrätt, så gillar du räkor, tomat och curry ihop, testa, namnam. Ta av grytan/stekpannan från spisen och rör ner räkorna de ska inte koka bara bli varma
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor, kokta och skalade. Lägg ner de kokta och skalade räkorna och låt stå minst 2 timmar i kylen. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.