13 dl basmatiris. 170 g färsk spenat. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater ochspenat på risetoch låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Jag hade planerat att göra en smarrig kikärtsgratäng, men när jag skulle dra igång med matlagningen märkte jag att alla gratängformar befann sig i vår nya bostad
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. )Jag gick inte efter något recept utan jag testa mig fram men nedan har ni ett recept på stuvad spenat
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära ochkrispig chilirödkål som tillbehör
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den ochspenat tillsammans med löken. Mixa med en mixerstav tills soppan är slät och smaka av med salt och peppar
Hacka den färska koriandern och blanda medrisetoch servera med limeklyftor. Börja med att skära av toppen på vitlökshuvudet och ställa in den i mitten av ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.